Zoeken in deze blog

14 maart 2012

Bonenhoummous met zoute citroen

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov
Bonenhoummous met zoute citroen
veganistische borrelhap, voor 250 ml


handvol zachtgekookte bruine bonen
1/4 teen knoflook, geperst
1 el tahin (sesampasta)
1 tl gerookt paprikapoeder
200 ml olie (mengsel van zonnebloem- & olijfolie)
1/2 tl fijngesneden schil van zoute citroen
1 el vers gembersap (geknepen uit de knoflookknijper
1-2 el zoute sojasaus
tuinkers

staafmixer

Pureer met de staafmixer de bonen met de knoflook, tahin, paprikapoeder en olie tot een smeuïge massa. Breng op smaak met de zoute citroenschil, gember en sojasaus, roer goed om en serveer met de tuinkers. Lekker met rauwe groenten van het seizoen.

Click here for flexitarian recipes in English.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen