foto copyright Andrei Tchernikov recept & foodstyling Fiona Ivanov |
vegetarische borrelhap, 20 personen
5 rode bietjes
1 bol knoflook
100 ml olijfolie om te poffen
250 g radijsjes
1 el appelazijn
100 ml crème fraîche
enkele takjes verse dille, gesneden
aluminiumfolie
piepklein ovenschaaltje
20 borrelglaasjes
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de bietjes in alumiumfolie en doe de bol knoflook in het ovenschaaltje. Schenk de olie bij de knoflook tot het helemaal onder staat. Pof de bieten in 2-3 uur tot ze zacht zijn, en de knoflook 45 minuten. Laat afkoelen. Halveer de radijsjes en snijd in dunne plakjes. Schil de bieten en snijd in piepkleine blokjes. Meng de radijsjes met de bietjes, breng op smaak met appelazijn, 3-4 el knoflookolie (de knoflook zelf wordt in dit recept niet gebruikt) en zout en versgemalen peper. Meng de crème fraîche met dille (houd wat achter voor garnering) en zout en peper naar smaak. Schep in elk glaasje een tl crème fraîche en schep hierop de radijs-bietensalade. Garneer met de achtergehouden dille.
Click here for flexitarian recipes in English.
foto copyright Andrei Tchernikov recept & foodstyling Fiona Ivanov |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten