foto copyright Andrei Tchernikov recept & foodstyling Fiona Ivanov |
veganistisch bijgerecht, 4 personen
500 g aardappel, gewassen
50 g zeesla (natuurwinkel), gewassen en vocht uitgeknepen
3 el zonnebloemolie
Rasp de aardappel grof (de schil mag er gerust aan blijven zitten, mits onbespoten). Snijd de zeesla in reepjes en meng met de aardappel,breng op smaak met weinig zout en peper. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en leg hierin het aardappelmengsel. Bak de ene kant op laag vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Leg een deksel of groot bord op de koekenpan, keer het geheel zodat de aardappelkoek op het deksel glijdt. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en glijdt de aardappelkoek met de ongebakken kant erin. Bak deze kant ook nog een minuut of 8-10 en serveer direct. Lekker met een groene salade.
Click here for flexitarian recipes in English
Geen opmerkingen:
Een reactie posten