Zoeken in deze blog

2 maart 2012

Uientaartje met marmite

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov


Uientaartje met marmite
vegetarisch voorgerecht of buffetgerecht, 4 personen

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 eidooier, losgeklopt
2 el boter
4 grote uien, in ringen
1 volle tl marmite (vegetarische kruidenpasta)
1 mespunt suiker
1 vers blaadje laurier
50 g feta, verkruimeld


4 kleine taartvormpjes (doorsnede ca. 5 cm), ingevet
bakpapier
vulling om deeg 'blind' te bakken zoals ongekookte kikkererwten of linzen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vorm van het bladerdeeg 4 balletjes, rol het bladerdeeg opnieuw uit tot 4 rondjes en bekleed hiermee de vier taartvormpjes. Bestrijk het deeg met eidooier en prik het op enkele plaatsen in met een vork. Knip 4 rondjes die iets groter zijn dan de taartvormpjes, leg dit op het deeg en leg de blinde vulling van ongekookte peulvruchten erop. Bak het deeg ca 15 minuten, neem uit de oven en verwijder de 'blinde' vulling en het bakpapier. Bak het deeg nog 7-10 minuten, neem uit de oven en laat afkoelen. Verwarm intussen de boter in een koekenpan en fruit hierin de uiringen goudbruin. Voeg na enige minuten de marmite en suiker toe, breng op smaak met (zout en) versgemalen peper. Verwijder de harde nerf uit het blaadje laurier, rol het verse blaadje op en snijd het in flinterdunne reepjes (wrijf een gedroogd blaadje fijn in een vijzel). Verdeel de gebakken uiringen over het deeg en bestrooi met de feta en laurier.
 
Click here for flexitarian recipes in English.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen