Zoeken in deze blog

10 februari 2012

Polenta-yoghurtbrood met wortel, venkel- en mosterdzaad

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov

Polenta-yoghurtcake met wortel, venkel-, mosterd- en lijnzaad
vegetarisch hoofdgerecht, 6 personen


200 g bloem
200 g polenta
2 tl bakpoeder
200 g wortel, in piepkleine blokjes
100 g oude kaas, geraspt
3 el venkel-, mosterd- en lijnzaad
100 g boter, gesmolten
250 ml volle yoghurt
200 ml melk
2 eieren, losgeklopt

ovenschaal (doorsnede 24 cm), ingevet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met de polenta, het bakpoeder, de wortel, de kaas, de drie soorten zaadjes en zout en peper naar smaak. Meng in een andere kom de boter met de yoghurt, melk en eieren. Schenk het yoghurtmengsel over het polentamengsel en schep het geheel snel om, het hoeft geen glad mengsel te worden. Doe het geheel over in de ovenschaal en laat in 30-40 minuten goudbruin en gaar worden. Lekker met bladspinazie.

Op de foto zijn als garnering enkele dun geschilde wortellinten gelegd.

2 opmerkingen: