Zoeken in deze blog

12 februari 2012

Winterse tabboulehsalade met quinoa en twee soorten kool

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov

Winterse tabboulehsalade met quinoa en twee soorten kool
veganistisch hoofgerecht, 4 personen


300 g quinoa, gewassen
enkele stronken boerenkool
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
100 g rodekool, fijngesneden
1 citroen, geperst en geraspt
2 el walnootolie
100 g verschillende zaadjes, geroosterd

Doe de quinoa in een pan, voeg een dusdanige hoeveelheid water (en zout naar smaak) toe dat de quinoa ruim anderhalve vingerkoot onder water staat en laat, met de deksel op de pan, op laag vuur 15-20 minuten koken. Verwijder de harde nerf uit de boerenkool en snijd het bladgroen fijn. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak hierin de boerenkool, laat de knoflook 1-2 minuten meebakken en breng op smaak met zout en peper. Meng de boerenkool en rode kool met de quinoa, breng op smaak met citroensap en rasp en walnootolie. Bestrooi het gerecht met de geroosterde zaden. Lekker met rodekoolsalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen