Zoeken in deze blog

19 februari 2012

Open bietenravioli met selderij, honingkwark en papaverzaad

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov

Open bietenravioli met selderij, honingkwark en papaverzaad
vegetarisch voorgerecht, 4 personen

2 rauwe kleine bietjes
1 tl koolzaad- of zonnebloemolie
1 stengel bleekselderij
1 tl honing
1 volle tl papaverzaad (maanzaad)
75 g volle kwark



Schil de bietjes onder water en snijd of schaaf ze (bv met een dunschiller of kaasschaaf) in flinterdunne plakken. Meng de plakken biet met de olie en zout en peper naar smaak. In totaal zijn er 16 plakken nodig. Snijd een stuk van de bleekselderij in de lengte in flinterdunne reepjes, snijd de rest in piepkleine blokjes. Doe de selderij in een glazen bakje met 2 el water en verhit dit 30 seconden in de magnetron zodat de selderij wat zachter wordt. Meng de rest van de fijngesneden selderijblokjes met de honing, het papaverzaad en zout en versgemalen peper naar smaak door de kwark. Leg op elke bord twee plakjes biet, verdeel daarover enkele reepjes bleekselderij, een schepje kwark en dek af met een plakje biet.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen