Zoeken in deze blog

21 februari 2012

Pompoenmuffins

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov

Pompoenmuffins
voor 12 stuks


250 g bloem
2 tl bakpoeder
100 g pompoen, geraspt
2 eieren, losgeklopt
250 ml sinaasappelsap
100 ml zonnebloemolie
6 el honing
1 cm verse gember

12 muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de pompoen en een klein beetje zout. Klop de eieren met het sinaasappelsap, de olie en de honing. Knijp de gember erboven uit met de knoflookpers. Spatel het vloeibare mengsel snel door het droge bloemmengsel, er mogen gerust klontjes blijven zitten. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen