foto copyright Andrei Tchernikov recept & foodstyling Fiona Ivanov |
veganistische borrelhap, 4 personen
150 g wortel, gewassen
olie om te frituren
1 gedroogde Iraanse limoen (Perzische winkel)
2 el Japanse sojasaus
1 cm verse gember
Schaaf met een dunschiller de wortel (incl. schil) in dunne linten. Verhit de olie tot 175 C. Frituur de wortel in kleine hoeveelheden tegelijk in 2-3 minuten goudbruin en knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Breek de limoen en wrijf een stuk limoen in een vijzel. Doe de fijngewreven stukken limoen in een pepermolen zodat ze nog fijner gemalen kunnen worden. Bestrooi de wortelchips met fijngemalen limoen en zout naar smaak. Pers de gember boven de sojasaus uit in een knoflookknijper en serveer dit als saus bij de wortelchips.
Wat een grappig idee, ziet er leuk uit ook. Is het lekker?
BeantwoordenVerwijderenDag Karin,
BeantwoordenVerwijderenHet is ontzettend lekker...
Als je die gedroogde Iraanse limoen niet kunt vinden, laat het gerust weg.
In plaats van een dip op basis van sojasaus en gember kun je ook hoummous gebruiken, gaat heel goed samen met wortel. Succes!