foto copyright Andrei Tchernikov recept & foodstyling Fiona Ivanov |
Tortilla met bonenpuree en gemarineerde wittekool
veganistisch lunchgerecht of tussendoortje, 4 personen
200 g wittekool
2 el appelazijn
1 tl karwijzaad
150 g witte bonen, een nacht geweekt in water
handvol ijzerkruid/verveinethee
4-5 el walnootolie
4 tortilla's
1 kleine rode ui, flinterdun gesneden
enkele takjes verse peterselie
snelkookpan
staafmixer
Schaaf de wittekool in flinterdunne reepjes.Kneed en knijp de wittekool met 1 el appelazijn, het karwijzaad en 1 volle tl zout grondig zodat het zout goed mengt met de wittekool. Laat minimaal een uur staan, langer mag ook. Kook de bonen met het ijzerkruid in een snelkookpan in een half uur zacht en gaar. Giet het kookwater af en pureer de bonen met 1 el appelazijn, zout en peper naar smaak en de walnootolie tot een smeuïge massa. Rooster de tortilla's in een droge koekenpan en laat afkoelen. Besmeer elke tortilla met wat bonenpuree, verdeel er wat wittekool over, bestrooi met rode ui en peterselie en rol het geheel op.
Geïnspireerd door Alexandra Besel van FabulousFoodDiners
Geen opmerkingen:
Een reactie posten