Zoeken in deze blog

3 februari 2012

Kikkererwtensoep met gedroogde pruimen

foto copyright Andrei Tchernikov
recept & foodstyling Fiona Ivanov
Kikkererwtensoep met gedroogde pruimen
veganistisch lunch- of voorgerecht, 4 personen

200 g gedroogde kikkererwten
1 pijpje kaneel
enkele laurierbladeren
1 tl gedroogde koriander
1 tl gedroogde komijn
1 tl citroenrasp
100 g gedroogde pruimen, geweekt, ontpit en fijngesneden
tuinkers om te garneren

snelkookpan
staafmixer

Week de kikkererwten 8 uur in koud water. Kook de kikkererwten in 1 liter water samen met de kaneel, de laurier, koriander, komijn en citroenrasp in een snelkookpan in 30 minuten zacht en gaar (of in 2 uur in een gewone pan). Houd een handvol kikkererwten achter voor garnering. Verwijder de laurier en kaneel. Pureer met een staafmixer de kikkererwten en de pruimen met het kookvocht, breng goed op smaak met zout en versgemalen peper. Wrijf eventueel de soep nog door een zeef om een egale massa te krijgen. Bestrooi de soep met de achtergehouden kikkererwten en tuinkers. 

Omdat deze soep heel erg naar kikkererwt smaakt vind ik het belangrijk aandacht aan dit product te besteden door het zelf te weken en te koken. Natuurlijk kun je ook kikkererwten uit blik gebruiken. Spoel in dat geval de kikkererwten zorgvuldig om de bliksmaak zoveel mogelijk te verwijderen.

Click here for flexitarian recipes in English.

 

5 opmerkingen:

  1. Beste Fiona, ik ben erg benieuwd naar het recept van deze heerlijk uitziende soep!
    vriendelijke groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Excuus, heb nog geen tijd gehad om het uit te werken, ik ga het meteen doen! Ik ben zelf blij met deze soep, heel verrassend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tinca, eerlijkheidshalve wil ik erbij zeggen dat een flexitarische kikkererwtensoep met zelfgetrokken kippenbouillon in plaats van het kookvocht veel smakelijker is...

    BeantwoordenVerwijderen