Zoeken in deze blog

21 januari 2013

Verkies de dwaasheid van de Flexitariër boven de romantiek van de rationaliteit

foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov

Superfood- Licht gefermenteerde kool met gestoomde pompoen
superfood - veganistische salade, 4 personen

500 g wittekool
1 tl spirulinapoeder (natuurwinkel)
1 kleine pompoen
2 tl sesamzaadjes, geroosterd
1 tl appelazijn
2 el hazelnootolie

Rasp of snijd de wittekool zo fijn mogelijk in ultradunne reepjes. Doe de kool in een grote kom, bestrooi met zout en stamp de kool minimaal tien minuten fijn, tot de kool vocht begint los te laten. Voeg de spirulina toe en stamp het helemaal door de kool. Laat de kool enige tijd staan. liefst 2 uur of langer. Was het pompoentje grondig en leg het in zijn geheel in een stoompan. Stoom het tot de buitenkant helemaal zacht aanvoelt (dit duurt ca. 25-30 minuten, afhankelijk van de grootte). Laat de pompoen enigszins afkoelen, daarna kan de pompoen gemakkelijk gehalveerd worden. Schep met een lepel de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Meng de azijn met de olie, breng op smaak met weinig zout en versgemalen peper en schep hiermee de pompoen om. Schep de pompoen op de wittekool (let op dat de pompoen niet te groen wordt) en bestrooi met sesamzaadjes. Lekker met superhesters.

Klik hier voor meer flexitarische recepten



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen