Zoeken in deze blog

22 januari 2013

Fabulous Feel-Good Food

foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov

Fabulous Feel-good Food 
tussendoortje met gedroogd fruit, ca. 30 stuks

50 g gepelde amandel
2 el havermout
50 g ongezwavelde gedroogde appel, zeer fijngesneden
40 g ongezwavelde gedroogde mango (ongesuikerd, van de natuurwinkel), zeer fijngesneden
40 g ongezwavelde gedroogde abrikoos, zeer fijngesneden
1 vanillestokje, opengesneden
enkele druppels oranjebloesemwater

Plet de amandel fijn in een vijzel en rooster daarna de amandelen in een droge koekenpan, laat op een bord afkoelen. Rooster ook de havermout even tot het begint te geuren en laat daarna afkoelen. Kneed de fijngesneden appel met de fijngesneden mango, de fijngesneden abrikoos. Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan het fruitmengsel. Kneed de amandel en havermout erdoor en tenslotte een klein beetje oranjebloesemwater. Dus het goed doorgeknede mengsel in enkele ijsblokjesvormen en laat in de vriezer opstijven. Wikkel elk stukje fruitmengsel in een papiertje en bewaar tot gebruik in de koelkast. Het blijft ca. twee weken goed.


       

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen