Zoeken in deze blog

31 januari 2013

Flexitariër tegen beter weten in

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Raapsteeltaartje met gestoomde pompoen
vegetarisch lunch- of hoofdgerecht*, 4 personen

1 klein pompoentje (ca. 500 g)
250 g bladerdeeg (zelfgemaakt of 5-6 plakjes diepvries)
4 eieren
200 g mascarpone
1 bos raapsteeltes, gewassen en fijngesneden

'blinde' vulling (bv gedroogde peulvruchten)
quichevorm (doorsnede ca. 22 cm), ingevet
bakpapier

Verwarm de oven voor op 200°C. Stoom de pompoen in zijn geheel in een stoompan in ca. 45 minuten zacht en gaar. Bekleed de quichevorm met bladerdeeg en leg daar bakpapier en de blinde vulling op. Bak het deeg met de blinde vulling 15 minuten. Splits een ei in dooier en eiwit. Neem het bladerdeeg uit de oven, verwijder de blinde vulling en het bakpapier en bestrijk het deeg met de eidooier. Bak het deeg nog 20 minuten in de oven. Laat de gestoomde pompoen even afkoelen en snijd het daarna doormidden. Je kunt nu heel gemakkelijk de  zaadlijsten eruitscheppen en het harde stukje aan de bovenkant verwijderen, de schil kun je er rustig aan laten zitten. Snijd de pompoen in blokjes. Klop de overige eieren met het eiwit met de mascarpone, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de pompoen en raapsteel door het eimengsel. Neem het deeg uit de oven en schep het pompoenmengsel in het deeg. Laat de pompoentaart in ca. 30-40 minuten gaar worden. Indien het als hoofdgerecht* gebruikt wordt, dan is het aan te bevelen het met een salade of ander bijgerecht aan te vullen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen