Zoeken in deze blog

27 januari 2013

De Flexitariër is de moeder van het inzicht

foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov


Yoghurt met dadelstroop en walnoot
nagerecht of tussendoortje, 4 personen


8 walnoten, verbrokkeld
4 medjoul dadels, zeer fijn gesneden
4 el ahornsiroop
mespunt gemalen kaneel
600 ml yoghurt, op kamertemperatuur

Rooster de stukjes walnoot in een droge koekenpan, laat op een bordje afkoelen. Roer de dadels door de ahornsiroop, net zolang tot de zachte dadels oplossen in het vocht, voeg eventueel een druppel citroen toe om het wat makkelijker op te laten lossen (alleen de echte medjoul dadels zijn zo zacht dat ze oplossen). Breng de saus op smaak met een piepklein beetje kaneel en druppel de saus over de yoghurt. Bestrooi met de geroosterde walnoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen