Zoeken in deze blog

14 januari 2013

De Flexitariër kookt eet drinkt slaapt loopt fietst zit ligt leest schrijft leert maakt nikst danst en viert

foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov

Sechuanbloemenjelly
flexitarische amuse of tussengerecht, 10-12 personen

1/4 vanillestokje
1 blaadje gelatine (2 g)
bloempje van de Sechuan peper
2 el limoensap
3 flinke el honing


piepkleine vormpjes (10-12 ml), bv borrelglaasjes

Schraap het merg uit het vanillestokje en meng dit met 100 ml water. Week de gelatine enkele minuten in (ander) water, knijp goed uit.  Verhit het vanillewater 1 minuut in de magnetron zodat het goed heet wordt. Roer de zacht geworden gelatine erdoor en laat geheel smelten. Roer daarna de honing en het limoensap erdoor. Snijd de bloemblaadjes van de sechuan peper zeer fijn, het groene knopje kun je weggooien of voor iets anders gebruiken. Roer de fijngesneden sechuan door het gelatinemengsel. Verdeel het over 10 of 12 vormpjes en laat in de koelkast opstijven. Lekker als tussengang in een menu om de smaakpapillen op te frissen.

Opgedragen aan Else van der Burgt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen