foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov
Winterse linzensoep met varkensvlees en sambal
flexitarisch hoofdgerecht, voor 3
liter 300 g krabbetjes (varkensvlees) 400 g rode linzen, gewassen 200 g groene le Puy linzen, gewassen 1 knolselderij, in blokjes 1 grote kruimige aardappel, in blokjes 2 stengels prei, in ringen halve bos bleekselderij, in stukken 1 wortel, fijngesneden 1 tl komijn 1 slagersworst, fijngesneden sambal naar wens Breng de krabbetjes in een pan met 2 liter water aan de kook en laat minstens een uur op laag vuur trekken. Neem de krabbetjes uit de pan, laat iets afkoelen en pluis het vlees eraf. Breng de rode linzen aan de kook in de varkensbouillon en laat, met de deksel op de pan, 30 minuten koken. Voeg het krabbetjesvlees, groene linzen, knolselderij, aardappel, prei, bleekselderij en wortel toe en breng aan de kook. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot het begint te geuren en doe het bij de soep. Laat het geheel, met de deksel op de pan, zachtjes koken tot de soep helemaal dik is geworden (dit duurt meer dan een uur), laat de laatste 20-30 minuten de stukjes worst in de soep meegaren. Breng naar wens de soep op smaak met pittige sambal. Lekker met roggebrood en spek. Klik hier voor meer flexitarische recepten |
Zoeken in deze blog
25 januari 2013
Voor de Flexitariër is alles mogelijk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten