Zoeken in deze blog

25 januari 2013

Voor de Flexitariër is alles mogelijk

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Winterse linzensoep met varkensvlees en sambal
flexitarisch hoofdgerecht, voor 3
 liter

300 g krabbetjes (varkensvlees)
400 g rode linzen, gewassen
200 g groene le Puy linzen, gewassen
1 knolselderij, in blokjes
1 grote kruimige aardappel, in blokjes
2 stengels prei, in ringen
halve bos bleekselderij, in stukken
1 wortel, fijngesneden
1 tl komijn
1 slagersworst, fijngesneden
sambal naar wens

Breng de krabbetjes in een pan met 2 liter water aan de kook en laat minstens een uur op laag vuur trekken. Neem de krabbetjes uit de pan, laat iets afkoelen en pluis het vlees eraf. Breng de rode linzen aan de kook in de varkensbouillon en laat, met de deksel op de pan, 30 minuten koken. Voeg het krabbetjesvlees, groene linzen, knolselderij, aardappel, prei, bleekselderij en wortel toe en breng aan de kook. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot het begint te geuren en doe het bij de soep. Laat het geheel, met de deksel op de pan, zachtjes koken tot de soep helemaal dik is geworden (dit duurt meer dan een uur), laat de laatste 20-30 minuten de stukjes worst in de soep meegaren. Breng naar wens de soep op smaak met pittige sambal. Lekker met roggebrood en spek.

Klik hier voor meer flexitarische recepten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten