Zoeken in deze blog

16 oktober 2012

Geroosterde pastinaak met champignons

foto copyright Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov


Geroosterde pastinaak met champignons
veganistisch bijgerecht, 4 personen
250 g champignons
2 el tamari of Japanse sojasaus
4 el sesamolie
2 el honing
500 g pastinaken
 .

Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de paddenstoelen schoon en wentel ze door de tamari, laat de smaak enige tijd intrekken. Schil de pastinaken rondom en snijd ze in de lengte in vieren of acht stukken (afhankelijk van de dikte). Klop de sesamolie om met de honing en zout en peper naar smaak. Leg de pastinaken en de champignons in een ovenschaal en schep om met het oliemengsel. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat in 25-30 minuten garen, schep halverwege even om en dek opnieuw af. Lekker met http://flexitarier.blogspot.nl/2012/03/bonenhoummous-met-zoute-citroen.html

1 opmerking: