foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
veganistische amuse of zakoeski, voor 40 stuks (klein)
100 g gekookte rode kidneybonen
50 g walnoten, geroosterd
1 tl gerookte paprikapoeder
2 el granaatappelsiroop
1 teentje knoflook, geperst
1 bos koriander, fijngesneden
granaatappelpitten om te garneren
keukenmachine of staafmixer
Inidien de kidneybonen niet zelf gekookt zijn maar uit blik of pot afkomstig zijn: spoel ze goed af onder stromend water. Meng de bonen met de in een droge koekenpan geroosterde walnoten, paprikapoeder, granaatappelsiroop, knoflook en zout en peper naar smaak in de keukenmachine tot een gladde puree. Draai van de puree kleine balletjes en rol ze door de koriander. Garneer met granaatappelpitten. Serveer de balletjes als amuse of tijdens een borrel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten