foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
vegetarisch voor- of bijgerecht, 2 personen
1 aubergine
2-3 el olijfolie
100 ml volle yoghurt
1 teentje knoflook, gepeld
10 g geroosterde gepelde amandel, in stukjes
1 el verse fijngesneden dille
Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, bestrooi met zout en laat minimaal een uur staan. Dep de plakken goed droog. Bak de aubergine in de olie aan beide zijden goudbruin, laat op keukenpapier afkoelen. Plet de knoflook met de amandel fijn, liefst in een vijzel omdat de knoflook van smaak verandert zodra het in aanraking komt met metaal. Roer een saus van de yoghurt, knoflook, amandel, dille en versgemalen peper naar smaak. Besmeer de iets afgekoelde plakken aubergine met het yoghurtmengsel en reconstrueer de aubergine in de originele vorm. Laat de smaken minimaal een uur op elkaar intrekken. Snijd de aubergine voor het serveren voorzichtig in plakken zodat het laagjespatroon te zien is.
Klik hier voor meer flexitarische recepten.
Click here to read this recipe in English.
Click here for other flexitarian recipes in English.
In yoghurt and knoflook gemarineerde yoghurt?
BeantwoordenVerwijderenIk ben gek op julie foto's, maar deze snap ik niet :) Waar kijk ik nou naar?
Hee, wat leuk dat je onze foto's goed vindt!
BeantwoordenVerwijderenIk was nog niet helemaal wakker, uiteraard ga ik geen yoghurt marineren in yoghurt....typefoutje...
Dank voor je oplettendheid!