Zoeken in deze blog

19 december 2011

Schorseneren met walnootolie, ei en amandel

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 
Schorseneren met walnootolie, ei en amandel
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

750 g schorseneren
1/2 citroen, geperst
50 g amandel, fijngehakt
4 el walnootolie
8 eieren
enkele takjes rucola of ander groen

keukenhandschoenen
dunschiller

Borstel, met keukenhandschoenen aan, de schorseneren schoon en schil ze daarna met een dunschiller onder stromend water. Leg de geschilde groente onmiddelijk in ruim water en citroensap om verkleuring tegen te gaan. Rooster de amandel 3-4 minuten in een droge koekenpan, laat op een bord afkoelen. Breng water met zout naar smaak aan de kook en kook daarin, afhankelijk van de dikte, de schorseneren in 6-8 minuten beetgaar (let op, voeg de groente pas toe als het water kookt). Kook intussen de eieren in 5 minuten halfzacht, pel onder koud stromend water. Bestrooi de schorseneren met versgemalen peper en serveer met walnootolie, amandel, ei en rucola. Lekker met een dikke lintpasta als pappardelle of tagliatelle.

Klik hier voor meer flexitarische recepten.
Click here for flexitarian recipes in English.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen