foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov Knolselderijsoep met bundelzwammen flexitarisch voor- of lunchgerecht, 4 personen 1 ui, genipperd 30 g boter 300 g knolselderij, in kleine blokjes 100 ml crème fraîche 750 ml kippenbouillon 50 g bundelzwammen, schoongeborsteld 1 el Japanse sojasaus bladpeterselie naar smaak staafmixer Fruit de ui in een soeppan goudgeel in 2/3 van de boter. Voeg de knolselderij toe en bak al omscheppende 2-3 minuten mee. Roer de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij en breng de soep met de deksel op de pan aan de kook, laat 30 minuten op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep daarna met een staafmixer glad, breng op smaak met (zout) en versgemalen peper. Verwarm intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de bundelzwammen 3-4 minuten, schep af en toe om en voeg pas tijdens de laatste minuut de sojasaus toe. Serveer de knolselderijsoep met bundelzwammen en peterselie. |
foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten