Zoeken in deze blog

27 december 2011

Knolselderijsoep met bundelzwammen

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov


Knolselderijsoep met bundelzwammen
flexitarisch voor- of lunchgerecht, 4 personen
1 ui, genipperd
30 g boter
300 g knolselderij, in kleine blokjes
100 ml crème fraîche
750 ml kippenbouillon
50 g bundelzwammen, schoongeborsteld
1 el Japanse sojasaus
bladpeterselie naar smaak
staafmixer 

Fruit de ui in een soeppan goudgeel in 2/3 van de boter. Voeg de knolselderij toe en bak al omscheppende 2-3 minuten mee. Roer de 
crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij en breng de soep met de deksel op de pan aan de kook, laat 30 minuten op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep daarna met een staafmixer glad, breng op smaak met (zout) en versgemalen peper. Verwarm intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de bundelzwammen 3-4 minuten, schep af en toe om en voeg pas tijdens de laatste minuut de sojasaus toe. Serveer de knolselderijsoep met bundelzwammen en peterselie.


foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen