Zoeken in deze blog

1 december 2011

Hazenpastei met aardpeer en groene kardemom

copyright foto andrei tchernikov
foodstyling & recept fiona ivanov 
Hazenpastei met aardpeer en groene kardemom
hoofdgerecht, 4 personen

1 fles volle rode wijn
500 g hazenvlees (poelier), in stukken van 1 cm

2 groene kardemomzaadjes, geplet
250 g bloem + extra om werkvlak te bestrooien
200 + 25 g koude boter, in piepkleine blokjes
1 ei, gesplitst
1 grote ui, gesnipperd
750 g aardpeer (topinamboer of Jeruzalemartisjok), geschild en in stukken

ovenschaal, ingevet
deegroller

Laat het vlees 24  uur in de wijn en kardemom (liefst in theezeefje zodat de kardemom later gemakkelijk verwijderd kan worden) marineren. Kneed snel met koude handen van de bloem, 200 g boter, een mespunt zout, het eiwit en 1 el koud water een samenhangend deeg, verpak het in plastic en laat het deeg in de koeling minimaal een half uur rusten. Verhit de rest van de boter in een ruime braadpan. Neem het vlees uit de wijn, dep droog en bak rondom aan in de boter. Voeg de ui toe en bak op laag vuur goudbruin, schep af en toe om. Doe de aardpeer in de pan en schenk de wijn erbij, laat nog een half uur zachtjes sudderen, breng daarna op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 200 C. Neem het vlees en groenten uit de saus, laat de wijn op hoog vuur inkoken tot een stroperige saus, af en toe goed omroeren! Bestrooi het werkvlak met bloem en rol hierin het deeg uit in de vorm van de ovenschaal. Leg het vlees en de groenten in de ovenschaal. Rol het voorzichtig op met de deegroller en leg het op de ovenschaal - het is niet erg als het breekt of scheuren vertoont. Druk het deeg voorzichtig vast, kneed opengescheurde stukjes weer vast en versier eventueel de bovenkant met restjes deeg. Snijd een kruis in de bovenkant van het deeg en schenk daarin het ingekookte wijnvocht. Bestrijk het deeg met het eigeel en bak de hazenpastei in 30-45 minuten in het midden van de oven goudbruin. Lekker met spruitjes. Let op eventuele kogels in het vlees!

flexitarische recepten
flexitarian recipes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen