Zoeken in deze blog

11 september 2011

Pelmeni van paddenstoel, pastinaak en dille


Pelmeni van paddenstoel, pastinaak en dille
vegetarische zakoeski of voor- of bijgerecht, ca. 25 stuks

100 g paddenstoelen (bv boleten), schoongeveegd
100 g pastinaak, geschild
1 flinke bos verse dille, fijngesneden
2 el dikke zure room (liefst losgeroerde tvorog)
1 pakje kant en klaar wontondeeg (diepvries, toko), ontdooid
2-3 el zonnebloemolie

dun kwastje
rasp

Hak de paddenstoelen zeer fijn. Rasp de pastinaak. Meng de paddenstoelen met de pastinaak, dille, room e zout en peper naar smaak. Leg de wontonvelletjes uit op een werkvlak en leg in elk midden een hoopje van het paddenstoelenmengsel. Besmeer met behulp van een dun kwastje de randen van het wontonvelletje dun met water en vouw de velletjes dicht, druk de zijkanten goed aan. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de pelmeni´s in 8-10 minuten op halfhoog vuur gaar, keer halverwege. Lekker met een saus van mierikswortel en zure room en een ijskoud glas wodka.


Foto Andrei Tchernikov

Foto Andrei Tchernikov

Foto Andrei Tchernikov

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen