Zoeken in deze blog

16 september 2011

Basilicumburger


foto Andrei Tchernikov

 Foodstyling & recept Fiona Ivanov




Basilicumburger
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

200 g oud brood, verkruimeld
2 el melk
225 g bladspinazie *(diepvries), ontdooid
1 grote bos basilicum, fijngesneden
1 handvol muntbladeren, fijngesneden

2 eieren
50 g walnoten, in stukjes
4-6 el panko (Japans broodkruim, toko)
3 el olijfolie

Week het brood 1-2 minuten in de melk. Knijp het vocht uit de spinazie. Meng de spinazie met het (uitgeknepen) brood en de basilicum, munt, eieren en walnoten. Breng met zout en peper op smaak en vorm vier mooie ballen van het spinaziemengsel, gebruik eventueel wat extra panko als het geheel wat vochtig is. Rol de ballen door de panko en druk goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ballen op laag vuur en met een deksel op de pan, in 25 minuten gaar, keer voorzichtig halverwege. Lekker met een tomatensalade en stokbrood.

* Bladspinazie heeft een betere structuur dan gesneden spinazie. Bovendien is spinazie uit de diepvries al geblancheerd zodat je er sneller goeie ballen van kan draaien (verse spinazie moet je eerst laten slinken).

Klik hier voor meer flexitarische recepten.
Click here for flexitarian recipes in English.
Foto Andrei Tchernikov

Foto Andrei Tchernikov



Foto Andrei Tchernikov





















Foto Andrei Tchernikov

Foto Andrei Tchernikov

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen