Zoeken in deze blog

29 juni 2012

Groene walnootpickle

foto copyright Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov


groene jonge walnoten
zout
appelazijn

Nu zijn de walnoten nog groen; tijd om ze in te leggen! Prik de groene schil op enkele plaatsen in met een naald, doe ze in een kom en schep er zoveel zout bij dat ze onder komen te staan. Schenk er dan dusdanig veel kokend water over dat ze geheel bedekt zijn en laat de walnoten 7 dagen afgedekt rusten. Schenk het zoute eraf, zet ze opnieuw in het zout met water en laat ze nog een week staan. Laat ze daarna uitlekken, dep ze goed droog en laat ze op een warme plek 2 dagen rusten tot ze volledig zwart zijn geworden. Doe de walnoten in een schone pot, schenk er een lekkere azijn over en laat enige maanden rijpen. De walnotenpickle smaakt heerlijk in de herst met een pittige kaas (je kunt ze dan met schil en al eten).

Met dank aan de walnoten van mijn liefste oom Walter van der Loop en de onvermoeide zoektocht naar kringloopwinkels van mijn állerliefste moeder Eileen Sharp.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen