Zoeken in deze blog

4 juli 2012

Vlierbloesemlimonade

foto copyright Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Vlierbloesemlimonade
voor 2 liter

10 vlierschermen, gewassen
5 el honing
1 biologische citroen, geperst en klein beetje rasp
1 vanillestokje, opengesneden
zeef en theedoek

Los de honing op in het citroensap en -rasp, meng het daarna met 2 liter water en laat hierin de schermen vlierbloesem een dag in de koelkast rusten. Bewaar het merg van de vanille, laat de smaak van het vanillestokje een dag meetrekken. Neem de bloemen uit het water, zeef alles door een fijne, schone theedoek. Meng daarna met het vanillemerg. Bewaar de limonade tot gebruik in de koelkast, het blijft 2 tot 3 dagen goed. Als je het langer wilt bewaren kun je het invriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen