Zoeken in deze blog

11 juli 2012

Augurk in het zout

foto copyright Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
Augurk in het zout
veganistisch bijgerecht


verse augurken
blad van de Oost-Indische kers
bloemen van dilleplant
knoflook
zeespaghetti
zoute citroen


Stop de verse augurken (de augurken direct van de plant) in een schone (!) pot waarin plakjes knoflook, takjes en bloemetjes van  de dilleplant, enkele reepjes zeespaghetti, een stukje zoute citroen en wat blaadjes van de Oost-Indische kers liggen. Breng water aan de kook, los er 2 eetlepels zout per halve liter in op en schenk het kokende, zoute water over de augurken. Draai het deksel op de pot, draai het geheel om en laat het water afkoelen. Bewaar de augurken tot gebruik in de koelkast. ze blijven tot een week houdbaar. Lekker met ijskoude wodka. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen