Zoeken in deze blog

1 juni 2012

Rabarberclafoutis met rozen

foto copyright Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov
Rabarberclafoutis met rozen
gebak, 8 punten

500 g rabarber, fijngesneden
enkele geurende rozenblaadjes
1 el rozenwater
150 g suiker
1 vanillestokje, opengesneden
75 g bloem
250 ml melk
3 eieren
poedersuiker

taartvorm Ø 22 cm, ingevet

Schep de rabarber om met de rozenblaadjes, het rozenwater, de helft van de suiker en het merg van het vanillestokje, laat enige tijd staan. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem over in een kom met de rest van de suiker in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk er al kloppend en roerend de melk bij tot het beslag een geheel vormt en geen klontjes bevat, en voeg daarna de eieren toe. Breng op smaak met een mespunt zout. Laat het vocht van de gemarineerde rabarber in een vergiet zoveel mogelijk uitlekken (vang dit op om te gebruiken als bijvoorbeeld rabarberlimonade of als smaakmaker voor yoghurt. Leg de uitgelekte rabarber in de taartvorm, schenk het beslag erover en bak de rabarberclafoutis in 40-50 minuten gaar en goudbruin in het midden van de oven. Bestrooi de clafoutis met poedersuiker en eet het bij voorkeur lauwwarm. Lekker met ijs of custard.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen