Zoeken in deze blog

26 augustus 2011

Aubergine uit de oven met pistache en roze peper

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 


Aubergine uit de oven met pistache en roze peper
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

4 aubergines, in de lengte gehalveerd
1 tl gemalen kaneel
2 el Japanse sojasaus
4 el + 1 el olijfolie
100 g feta, verkruimeld
50 g gepelde pistachenoten
1 el roze peperkorrels
100 ml zure room
1 mespunt dragon

grote ovenschaal of -plaat

Verhit de oven voor op 200 °C. Snijd de auberginehelften kruislings in en besmeer met kaneel, sojasaus en olie. Laat de aubergine 40 minuten in de oven garen. Open de oven, bestrooi met feta en laat nog 5 minuten bakken. Neem de aubergine uit de oven en bestrooi met pistache en peperkorrels. Breng de zure room op smaak met dragon, zout, peper en olie naar smaak. Lekker met een groene salade en couscous.

Foto Andrei Tchernikov

3 opmerkingen:

  1. Hallo Flexi,
    het ziet er zo lekker uit dat ik meteen wil beginnen, maar:
    waar kan ik roze peper kopen (is roze peper heter dan zwarte?) en heb je pistache en peper nog in olie geroosterd? Laatste vraag: wat zit er aan groens op de zure room? groet,
    Antje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk hoef je geen roze peper te gebruiken. Het ziet er mooi uit, een bezwaar tegen zwarte peper heb ik niet. Op de Kinkerstraat heb je een kruidenwinkel waar je alles kan kopen, soms verkoopt een goed gesorteerde supermarkt roze peperkorrels. Laat het gerust weg. Op de zure room liggen wat druppels olie en wat dragon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, en de pistache en peper kun je er gewoon overheen strooien. De flexitarier houdt niet van moeilijk doen.

    BeantwoordenVerwijderen