Foto © Andrei Tchernikov |
flexitarisch hoofdgerecht, 4 personen
75 g pijnboompitten
200 g bulgur (gebroken gedroogde tarwekorrels, Turkse winkel)
400 ml hete kippenbouillon
1 ui, gesnipperd
3 el olijfolie
500 g snijbiet, bladeren en stelen gescheiden
75 g rozijnen, geweekt
ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet
aluminiumfolie
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, laat op een bordje afkoelen. Week de bulgur in de bouillon. Fruit de ui goudbruin in de olie. Snijd de snijbietstelen fijn en voeg ze toe aan de ui, bak enige minuten al omscheppende mee en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep het snijbietmengsel met de pijnboompitten en rozijnen door de bulgur. Beleg de bodem van de ovenschaal met de bladeren van de snijbiet en verdeel er een laagje bulgur over. Herhaal dit enige malen zodat er laagjes ontstaan, eindig met snijbietblad. Dek af met aluminiumfolie en gaar de gevulde snijbiet in 25-35 minuten.
Bereiden 20 minuten
Oventijd 30 minuten
Foto © Andrei Tchernikov |
Foto © Andrei Tchernikov |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten