Zoeken in deze blog

13 augustus 2011

De flexitariër twijfelt

Foto Andrei Tchernikov

7 opmerkingen:

 1. Die zouden direct naar mijn kippen gaan. En dan eten we wel een omelet.
  Ugh.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou er ook niet over twijfelen. Het is vast heel voedzaam en misschien zelfs nog wel lekker knapperig, maar het idee om insecten te eten vind ik niet smakelijk. Zoals Es zegt; Ugh.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarschijnlijk is het slimst de maden onherkenbaar in gerechten te verwerken, tot meel te vermalen en daar een taart van bakken. Overigens deel ik deze maden weleens tijdens kinderfeestjes uit, mogen ze ze dippen in gesmolten chocolade en dan zeggen ze dat het lekker is. Ugh inderdaad....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zit veel proteïne in insecten, maar meelwormen, want dat zijn het en geen maden, hebben een dikke chitinehuid die een beetje hinderlijk is tussen je tanden, het doet een beetje denken aan de velletjes tussen je tanden als je popcorn hebt gegeten, maar misschien brengt je dat weer op ideeën ;-)

  NB Dit zijn dus meelwormen, de larven van de meeltor, dit maakt het al een stuk onsmakelijker dan maden, de larven van een vlieg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat ik me toch nooit te hebben verdiept in de wereld van meelwormen en maden...een onontgonnen gebied! Dankjewel voor het wijzen op deze lancune.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel geestig om ze uit te delen bij kinderfeestjes, diptorren of popwormen ha ha! Ik zal het ook eens gaan proberen (aan de kinderen te serveren dan), heb ze toch wel eens in huis, ik geef ze wel eens aan de kwartels namelijk... en die worden er wild van!

  BeantwoordenVerwijderen