Zoeken in deze blog

7 oktober 2011

Pastinakenstoof met wortel-gembersaus


foto Andrei Tchernikovfoodstyling & recept Fiona Ivanov

Pastinakenstoof met wortel-gembersaus
flexitarisch hoofdgerecht, 4 personen

2-3 draadjes saffraan
1 kg pastinaken en wortels, geschild en in plakken
enkele blaadjes laurier
250 ml kippenbouillon
2 el boter
1 el honing
500 ml wortelsap
1/2 cm verse gember
1 el arrowroot (gemalen pijlwortel, bindingsmiddel, gebruik als alternatief aardappelzetmeel)

Week de saffraan 5 minuten in 1 el water. Leg de plakken pastinaak en wortel in een stoofpan (liefst een tajine) met de saffraan, laurier, bouillon, boter, honing en zout en versgemalen peper naar smaak en laat de groenten op laag vuur minimaal 1 uur stoven. Breng intussen het wortelsap met de gember aan de kook en laat tot de helft inkoken. Verwijder de gember. Roer de arrowroot los met 1 el koud water tot een papje, voeg dit al roerende toe aan het wortelsap en verwarm het geheel tot de arrowroot de saus dikker maakt (het hoeft niet te koken) en neem het van het vuur. Breng pittig op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de saus bij de pastinakenstoof. Lekker met couscous.

1 opmerking:

  1. Mmmmmm, wat komen er een lekkere recepten voorbij, ben dol op pastinaken. En jammie foto's! Die schillenbouillon lijkt me ook wel wat, alleen moet ik dan een dinnerparty geven voor de hoeveelheid; of zou je de schillen een paar dagen kunnen bewaren, vast niet?!

    BeantwoordenVerwijderen