Zoeken in deze blog

19 november 2012

Perenchutney

foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov
Perenchutney
voor 2 potjes van 300 ml

3 peren, in stukjes
2 appels, in stukjes
5 gedroogde pruimen, in kwarten
300 g piepkleine sjalotjes of zilveruitjes, gepeld
1 cm verse gember
1 kaneelstokje
1/4 rode peper, in ringetjes
2 citroenen, geperst
250 ml appelazijn

2 uitgekookte lege jampotjes

Leg de peer, appel, pruim en sjalotjes in een pan. Knijp de verse gember erbovenuit met een stevige knoflookpers, voeg het kaneelstokje, de ringetjes peper toe met zout en versgemalen peper naar smaak toe en schenk het citroensap met de appelazijn erbij. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat op een warmhoudplaatje 1 uur sudderen, roer af en toe om, tot het vocht is ingedikt. Vul de schone jampotjes met de chutney, doe het deksel erop, keer de potten om en laat op zijn kop afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast, na opening 2 weken houdbaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen