Zoeken in deze blog

23 november 2012

Kerstspecial voor Landmarkt


Lasagne van plakken geroosterde aubergine met buffelmozzarella en cantharellen
photo Andrei Tchernikov, recipe & foodstyling Fiona Ivanov for landmarkt

Lasagne van plakken geroosterde aubergine met buffelmozzarella en cantharellen

Hoofdgrecht (vega)

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 1,5 uur / 25 min

2 grote aubergines
6-7 el olijfolie
3 el geconcentreerde tomatenpuree
2 teentjes knoflook, geperst
200 g blisstomaatjes
250 g cantharellen
2 sjalotten, in ringen
2 buffelmozzarella´s, in plakken
2 stronken roodlof
1 bosje verse koriander
ovenschaal

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Bestrooi de aubergines met zout en laat minimaal 30 minuten staan. Dep de plakken daarna helemaal droog met keukenpapier of in een theedoek. Maak intussen een marinade van 4 el olie met tomatenpuree, 1 teentje knoflook en (klein beetje zout en) versgemalen peper naar smaak. Bestrijk de drooggedepte plakken aubergine met de marinade en laat nogmaals 30 minuten staan. Breng een pan met ruim water aan de kook. Dompel de blisstomaatjes 30 seconden onder in het kokende water en dompel daarna onmiddellijk onder in een bak koud water. Pel de tomaatjes, de schil laat nu gemakkelijk los. Snijd de gepelde tomaatjes in kleine stukken, bewaar het loskomende tomatenvocht. Borstel de cantharellen zoveel mogelijk schoon, verwijder alle onrechtmatigheden. Dompel de schoongeborstelde cantharellen kort onder in het water, wrijf ze goed schoon en laat ze daarna uitlekken. Dep de paddestoelen droog in een theedoek. Verhit een koekenpan met aantiaanbaklaag 1 el olie en bak de plakken aubergine in gedeelten 2-3 minuten per zijde. Bak daarna in de rest van de olie de cantharellen en de sjalot met de rest van de knoflook goudbruin, breng op smaak met zout en peper. Meng de rauwe gepelde tomaatstukjes en tomatenvocht met het cantharellenmengsel. Leg vier plakken auberine in de ovenschaal. Leg op elke plak aubergine een stukje mozarella en schep er wat van het cantharellenmengsel op. Maak een auberginelasagne door alle ingrediënten er in laagjes op te stapelen, dek af met de buitenkant van een plak aubergine.

Bereiden:
Verhit de oven voor op 200 °C. Verwarm de auberginelasagne 20-25 minuten in de oven. Trek alle blaadjes roodlof los. Meng de roodlof met de koriander en verdeel dit over vier borden. Schep op elk bord een stuk auberginelasagne, schep ook de eraf gevallen cantarellen losjes over het bord. Bestrooi met versgemalen peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen