Zoeken in deze blog

6 februari 2013

Het is niet een of andere Flexitariër die ons de gastronomie of ons besef van eer en plicht heeft geschonken.

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Viskoekjes met sinaasappelsalade
flexitarisch lunchgerecht, 2 personen

150 g gekookte rijst
1 klein blikje gestoomde makreel (125 g)
1 ei
1/2 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 el citroensap/ mespunt citroenrasp
2 el broodkruim
2 sinaasappels
enkele bladeren andijvie, in dunne reepjes
3 el olijfolie 

Meng de gekookte rijst met het (uitgelekte) blikje makreel, het ei, de bleekselderij en het citroensap en -rasp, breng op smaak met weinig zout en versgemalen peper. Indien het rijstmengsel te dun is en weinig samenhangend, voeg dan broodkruim toe. Vorm 6 kleine platte balletjes van het mengsel. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de viskoekjes in ongeveer 8 minuten goudbruin, keer halverwege. Snijd dik de boven- en onderkant van de sinaasappel, tot op het vruchtvlees en zet ze rechtop op een werkvlak. Snijd met een scherp mesje de schil dik van de zijkanten. Als de volledige schil eraf is (dus ook het witte vlies) kun je sinaasappel in je hand nemen en met een scherp mesje de stukjes vruchtvlees tussen de vliezen uitsnijden. Meng de sinaasappelpartjes met de reepjes andijvie en de rest van de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en serveer de sinaasappelsalade met de viskoekjes. 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen