Zoeken in deze blog

13 februari 2013

De Flexitariër verleidt

foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov
Scheermessen 
la petite mort
valentijnsgerecht, 2 personen

1 bosje levende en in en uit de schaal komende scheermessen
3 el olijfolie
1/2 limoen, uitgeperst

Was de levende scheermessen zorgvuldig in ruim water. Zie hoe de scheermessen blijven bewegen, hoe ze hun kopje nieuwsgierig uitsteken en schielijk weer terugtrekken - een betere voorbereiding op een valentijnsmaal bestaat er niet. Verhit de helft van de olie in een zeer grote pan, liefst een paellapan. Droog de scheermessen zorgvuldig en roerbak ze enkele minuten in de hete olie. Neem ze uit de pan, bestrooi met zout en versgemalen peper. Besprenkel de scheermessen met de limoen en de rest van de olie. Serveer aan diegeen je liefhebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen