foto copyright Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
300 g pasta
1 bos snijbiet, gewassen
6 el walnootolie
150 g harde geitenkaas, geraspt
handvol geroosterde noten
staafmixer
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Snijd het groen van de snijbiet (de stelen worden in dit gerecht niet gebruikt, wok de gesneden stelen in Aziatische gerechten) en snijd het groen zo fijn mogelijk. Pureer met de staafmixer 3/4 van het fijngesneden snijbietblad, de walnootolie en 2 el heet water, breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta om met de rest van het gesneden snijbietblad, de geitenkaas en druppel de snijbietsaus eroverheen. Bestrooi het gerecht met geroosterde noten. Lekker met een tomatensalade ernaast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten