Zoeken in deze blog

26 augustus 2012

Patat met mayonaise

foto copyright Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov


Patat met mayonaise 
vegetarisch bijgerecht, 2 personen

500 g biologische aardappels, schoongeboend
zonnebloemolie
1 eidooier
mespunt mosterd
1 el citroensap
Maldon zeezout

staafmixer met beker


Halveer de aardappels in de lengte. Leg de aardappels met het snijvlak naar beneden op een werkvlak en snijd de helften daarna in de lengte in partjes. Dep goed droog. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en leg de aardappelpartjes hierin. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de aardappels in 25 minuten garen, schud de koekenpan af en toe zeer grondig. Neem de deksel tijdens het bakken niet van de pan anders verdampt het vocht waarin de aardappels garen.
Doe de eidooier in de beker, schep mosterd en citroensap erop en zet de staafmixer er rechtop in (nog niet aanzetten). Schenk nu een ruime hoeveelheid olie erop. Zet de staafmixer aan en trek hem langzaam naar boven. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de aardappels met Maldon zeezout en serveer met de mayo. De rest van de mayonaise is nog een paar dagen houdbaar in een afgesloten pot in de koelkast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen