Zoeken in deze blog

29 mei 2012

Geroosterde champignons in knoflook-tahindressing

foto © Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov




Geroosterde champignons in knoflook-tahindressing
veganistische borrelhap, 4 personen

250 g champignons, schoongeborsteld
1 klein teentje knoflook, gepeld
1 el citroensap
1 tl tahin (sesampasta)
2 el tamari (zoute sojasaus)
3 el sesamolie
vijzel
grillpan

Verhit de grillpan of bbq tot gloeiend heet. Leg de rauwe champignons (zonder dat er olie op zit) op de grillpan en grill ze 2-4 minuten, keer halverwege. Wrijf intussen de knoflook fijn in de vijzel (zorg dat je de knoflook niet met het metaal van een mes in aanraking laat komen, dat verandert de smaak) met het citroensap, de tahin, tamari en sesamolie. Schep de hete gegrilde champignons om met de knoflookdressing en laat enige uren intrekken. Lekker met een glas ijskoude wodka.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen