foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov |
Dun geschaafde gemarineerde bloemkool met amandelmayonaise
veganistisch voorgerecht, 4 personen
150 g bloemkool
1 mespunt garam massala (Hindoestaans kerriemengsel)
1-2 el sherryazijn
25 g gepelde amandel, 8 uur geweekt in water
1 mespunt gerookt paprikapoeder
4 el amandel- of koolraapolie1 mespunt bruine mosterdzaadjes
staafmixer
Schaaf de bloemkool met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes. Roer de garam massala en zout en peper naar smaak door 1 el azijn, schep dit om met de bloemkoolplakjes en laat de smaken min. 30 minuten op elkaar intrekken. Pureer de geweekte amandel met de staafmixer met het paprikapoeder, zout en peper naar smaak, de rest van de azijn, de olie en 3-4 el water tot een gladde emulsie. Dep de bloemkool droog en serveer met de amandelmayonaise. Garneer het gerecht met mosterdzaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten