Zoeken in deze blog

27 oktober 2011

Honingjelly met geurige rozenblaadjes

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Honingjelly met geurige rozenblaadjes
flexitarisch nagerecht, 8 personen

9 g gelatine
500 ml water
2 el rozenwater (toko)
3 draadjes saffraan
5 el (75 g) honing 
enkele (zelfgedroogde) blaadjes van een geurige roos

puddingvorm (inhoud 500 ml)
optioneel: thermometer

Week de gelatine in enkele el water (gebruik hiervoor de afgemeten 500 ml, zodat de gelatine exact deze hoeveelheid gaat binden). Breng de rest van het water aan de kook met het rozenwater, de saffraan en de honing, laat enkele minuten koken. Neem het vuur van de pan, knijp de gelatine uit en los dit op in het hete water, voeg daarna ook het uitgeknepen gelatinevocht toe. Schenk het gelatinemengsel over in een plastic of glazen kan. Schenk vanuit die kan een gedeelte van het gelatinemengsel in de puddingvorm en laat het mengsel in de puddingvorm in de koelkast opstijven (als je haast hebt: je kunt het ook in de diepvries zetten, let dan wel goed op dat je het moment van opstijven niet mist). Gebruik eventueel een thermometer, de gelatine stijft op bij een temperatuur beneden de 38 graden). Voeg, zodra de gelatine lobbig wordt, de rozenblaadjes toe en schenk dan de rest van het vloeibare gelatinemengsel erbij. Mocht het mengsel in de plastic of glazen kan ook lobbig te zijn geworden: verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Laat de pudding in de koelkast opstijven. Een jelly is het lekkerst als onderdeel van een dessert; serveer het samen met een lekkere custard en een knapperig koekje of als onderdeel van een trifle.

Klik hier voor jellies waarover je droomt.
Klik hier voor meer flexitarische recepten.
Click here for flexitarian recipes in English.

1 opmerking: