Zoeken in deze blog

28 februari 2013

De roeping van de Flexitariër is Flexitariër te zijn

Copyright film and photo Andrei Tchernikov, recipe & styling Fiona Ivanov 

Copyright photo Andrei Tchernikov, recipe & styling Fiona Ivanov 


Copyright photo Andrei Tchernikov, recipe & styling Fiona Ivanov 

13 februari 2013

De Flexitariër verleidt

foto Andrei Tchernikov foodstyling & recept Fiona Ivanov
Scheermessen 
la petite mort
valentijnsgerecht, 2 personen

1 bosje levende en in en uit de schaal komende scheermessen
3 el olijfolie
1/2 limoen, uitgeperst

Was de levende scheermessen zorgvuldig in ruim water. Zie hoe de scheermessen blijven bewegen, hoe ze hun kopje nieuwsgierig uitsteken en schielijk weer terugtrekken - een betere voorbereiding op een valentijnsmaal bestaat er niet. Verhit de helft van de olie in een zeer grote pan, liefst een paellapan. Droog de scheermessen zorgvuldig en roerbak ze enkele minuten in de hete olie. Neem ze uit de pan, bestrooi met zout en versgemalen peper. Besprenkel de scheermessen met de limoen en de rest van de olie. Serveer aan diegeen je liefhebt.

6 februari 2013

Het is niet een of andere Flexitariër die ons de gastronomie of ons besef van eer en plicht heeft geschonken.

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Viskoekjes met sinaasappelsalade
flexitarisch lunchgerecht, 2 personen

150 g gekookte rijst
1 klein blikje gestoomde makreel (125 g)
1 ei
1/2 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 el citroensap/ mespunt citroenrasp
2 el broodkruim
2 sinaasappels
enkele bladeren andijvie, in dunne reepjes
3 el olijfolie 

Meng de gekookte rijst met het (uitgelekte) blikje makreel, het ei, de bleekselderij en het citroensap en -rasp, breng op smaak met weinig zout en versgemalen peper. Indien het rijstmengsel te dun is en weinig samenhangend, voeg dan broodkruim toe. Vorm 6 kleine platte balletjes van het mengsel. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de viskoekjes in ongeveer 8 minuten goudbruin, keer halverwege. Snijd dik de boven- en onderkant van de sinaasappel, tot op het vruchtvlees en zet ze rechtop op een werkvlak. Snijd met een scherp mesje de schil dik van de zijkanten. Als de volledige schil eraf is (dus ook het witte vlies) kun je sinaasappel in je hand nemen en met een scherp mesje de stukjes vruchtvlees tussen de vliezen uitsnijden. Meng de sinaasappelpartjes met de reepjes andijvie en de rest van de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en serveer de sinaasappelsalade met de viskoekjes. 




3 februari 2013

De Flexitariër gelooft XXX

foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov

Over de onmacht van De Flexitariër ten overstaan van het leven en de hem omringende wereld
Klik hier voor flexitarische recepten