Zoeken in deze blog

7 juni 2013

De Flexitariër verenigt het nutteloze met het aangename

copyright photo Andrei Tchernikov, foodstyling recipe Fiona Ivanov



De Flexitariër blijft maar eten, eten als een molenrad. Hij eet morgen en overmorgen. Er komen feestdagen, het wordt zomer, en hij, de Flexitariër, zou steeds maar eten. Wanneer kan hij ophouden en even op adem komen? De arme Flexitarier!

Oblomovistische tian - courgette met tomaatjes uit de oven
veganistisch bij- of lunchgerecht, 4 personen

2 courgettes
500 g kleine tomaatjes aan een takje, gewassen
3-4 el van de allerlekkerste grassige olijfolie die je kunt krijgen
Maldon zeezout
versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette met een mandoline (of desnoods met een kaasschaaf of geschikte dunschiller) in de allerdunst mogelijke plakjes. Druppel wat olie over een bakplaat, verdeel de courgetteplakjes erover en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Leg de tomaatjes erop en bedruppel met de rest van de olie. Laat de tian 15 minuten in de oven garen. Lekker met geroosterd zuurdesembrood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten