Zoeken in deze blog

31 oktober 2011

Zuurkool met gepofte kweepeer en pistachenoot

copyright foto Andrei Tchernikov
foodstyling & recept Fiona Ivanov 
Zuurkoolsalade met gepofte kweepeer en pistachenoot
veganistisch lunchgerecht, 4 personen

2 kweeperen
2 rode uien, in ringen
5 el olijfolie (of beter: 3 el olijfolie en 2 el pistacheolie)
2 el ongepelde pistachenoten
250 g zuurkool, op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Boen de kweeperen schoon, wrijf het eventuele donslaagje er met een schuursponsje onder water af. Pak de kweepeer in met aluminiumfolie en pof de kweeperen in 1,5 tot 2 uur gaar (als je, uiteraard gehuld in ovenhandschoen, in de peren knijpt kun je voelen of ze zacht zijn geworden). Laat de peren afkoelen tot lauwwarm en verwijder daarna schil en klokhuis, snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Verwarm intussen 3 el olie en fruit hierin de uiringen op laag vuur in 20 minuten gaar, bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan, laat op een bordje afkoelen. Schep de zuurkool om met de partjes kweepeer, de uiringen en de rest van de olie en versgemalen peper naar smaak en bestrooi met de pistachenoten. 

1 opmerking: